Αναμνηστικά δωρά

Τουριστικές επιχειρήσεις: Πώς τα αναμνηστικά δώρα ενδυναμώνουν τη σύνδεση με τους πελάτες σας

ΜΑΡΜΆΡΙΝΟ ΣΟΥΒΕΡ GREEK ALPHABET

Η προετοιμασία των εργασιών των τουριστικών επιχειρήσεων και η οργάνωση διαχείρισης των προωθητικών ενεργειών τους, ξεκινάει αρκετούς μήνες νωρίτερα πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, προκειμένου να διασφαλιστεί η έγκαιρη και σωστή διευθέτηση τους στο χρονοδιάγραμμα που έχουν θέσει.

Οι πρώτες αφίξεις των επισκεπτών σηματοδοτούν και επίσημα την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Μια περίοδος έντονη, κουραστική αλλά και ευχάριστη για τους απασχολούμενους και τους επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα. Τα νησιά γεμίζουν κόσμο, τα σοκάκια πλημμυρίζουν από εγχώριους και ξένους τουρίστες που επιθυμούν να χαλαρώσουν, να διασκεδάσουν, να επισκεφτούν όμορφους τόπους, να έρθουν σε επαφή με τη φύση, να γνωρίσουν την ελληνική γαστρονομία, τον ελληνικό πολιτισμό, να βιώσουν τον ελληνικό τρόπο ζωής και την ελληνική κουλτούρα. Η αναζήτηση μοναδικών εμπειριών, ποιοτικών υπηρεσιών και εκλεκτών προϊόντων είναι προαπαιτούμενο για να αποκομίσουν οι επισκέπτες μία θετική εντύπωση. Και οι θετικές εντυπώσεις είναι προαπαιτούμενο για να επιστρέψουν ξανά.

Ο τουρισμός στη χώρα μας δεν περιορίζεται όμως μόνο στα νησιά, ούτε αφορά αποκλειστικά και μόνο τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Αφορά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια και διαρκεί 365 ημέρες το χρόνο. Υπάρχει ο χειμερινός τουρισμός, ο πολιτιστικός τουρισμός, ο εναλλακτικός, ο συνεδριακός και διάφορες ακόμη μορφές τουρισμού. Ανάλογα την περίοδο και την περιοχή, ακμάζει και το αντίστοιχο είδος. Επίσης κάποια γεγονότα όπως μια σημαντική τοπική εκδήλωση ή διοργάνωση, μπορεί να επιφέρει αύξηση των εγχώριων ή ξένων επισκεπτών, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

 Ξύλινο μπρελόκ με σχέδιο κλαδί Ελληνικής ''ελιάς''

Ξύλινο μπρελόκ με σχέδιο κλαδί Ελληνικής ”ελιάς”

Ξενοδοχειακά καταλύματα, resorts, giftshops, villas, καταστήματα με souvenirs, εταιρίες yachting, εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων, τουριστικά γραφεία, αεροπορικές εταιρίες αλλά και καταστήματα που εδρεύουν σε τουριστικές περιοχές, αναζητούν μεθόδους και μέσα, για να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες και να διατηρήσουν τους ήδη υπάρχοντες.

Τα αναμνηστικά δώρα είναι μια αξιόλογη μέθοδος μάρκετινγκ, διότι επιτυγχάνουν αξιοσημείωτα αποτελέσματα δημιουργώντας αναμνήσεις, ενισχύοντας τις θετικές εντυπώσεις και τις μακροχρόνιες σχέσεις με τους πελάτες.

Σετ notebook και σελιδοδείκτες με νησιώτικο design

Σετ notebook και σελιδοδείκτες με νησιώτικο design

Για τι είδους τουριστικές επιχειρήσεις ενδείκνυνται τα αναμνηστικά δώρα;

Τα αναμνηστικά δώρα, ενισχύουν την απρόσκοπτη και διαρκή επαφή της επωνυμίας με τους πελάτες και τους υποψήφιους πελάτες. Για παράδειγμα, ένα μοντέρνο luggage tag | ετικέτα βαλίτσας, με δυνατότητα προσθήκης του λογότυπου, είναι ένα εξαιρετικό δώρο για ταξιδιωτικά γραφεία και αεροπορικές εταιρίες. Ο ταξιδιώτης κουβαλάει μαζί του το μήνυμα ή το σήμα της επωνυμίας, παρέχοντας της δωρεάν διαφήμιση σε ολόκληρη την υφήλιο. Το ίδιο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται και με μία tote bag, μια σύγχρονη οικολογική πρόταση δώρου Ένα ξύλινο μπρελόκ, είναι κατάλληλο αναμνηστικό δώρο για κάθε είδους εταιρία, καθώς υπενθυμίζει διαρκώς στους πελάτες σας την εμπειρία τους με την επιχείρηση σας. Ένα κομψό μαρμάρινο σουβέρ που φιλοξενεί καθημερινά τον καφέ τους, διακοσμώντας όμορφα το χώρο, είναι χωρίς αμφιβολία ένα αξέχαστο και εντυπωσιακό δώρο. Οι σελιδοδείκτες θα τους συντροφεύουν μαζί με το βιβλίο τους στην παραλία ή κατά τη διάρκεια της πτήσης τους. Όσον αφορά τα giftshops, τα μπλουζάκια, οι κούπες, τα θερμός, τα καπέλα σχεδιασμένα με ελληνικά θέματα, αποτελούν must have επιλογές για τη συλλογή τους.

Τα Giveaways, είναι μια δημοφιλής προωθητική μέθοδος που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα για να αλληλοεπιδράσουν με το κοινό-στόχο τους, προσβλέποντας στην οικοδόμηση ισχυρών θετικών εντυπώσεων και μακροχρόνιων σχέσεων. Ένας οικονομικός αλλά δυναμικός τρόπος δημιουργίας αποτελεσματικής σύνδεσης με τους πελάτες.  

Αλληλοεπιδράστε με τους πελάτες σας δημιουργώντας αξέχαστες αναμνήσεις

Η προσφορά των αναμνηστικών δώρων, συμβάλει στην απόκτηση θετικών εμπειριών των πελατών. Τις θετικές εμπειρίες που αποκομίζουν, οι περισσότεροι εξ αυτών, σπεύδουν να τις μοιραστούν με την οικογένεια, τους φίλους, τους συναδέλφους τους. Δημοσιεύουν αναρτήσεις, φωτογραφίες, βίντεο, σχόλια και περιγραφές στους λογαριασμούς που διατηρούν στα κοινωνικά δίκτυα, αλληλοεπιδρώντας με άλλους ανθρώπους. Η κοινοποίηση των εμπειριών τους και ο διαμοιρασμός στοιχείων από την ταξιδιωτική εξόρμηση τους, επηρεάζει τους ανθρώπους που παρακολουθούν το περιεχόμενο που δημοσιεύουν, γεννώντας τους την επιθυμία να βιώσουν και εκείνοι μια όμορφη ταξιδιωτική εμπειρία. Η προβολή που κερδίζει η επιχείρηση από τις δημοσιεύσεις αυτές είναι ανεκτίμητη, καθώς παρέχεται από τον πελάτη στην πιο αυθεντική μορφή της. Η ανιδιοτελής και αληθινή εξιστόρηση της εμπειρίας, βοηθάει τους υπόλοιπους ανθρώπους να αποκτήσουν πληροφορίες και να ενημερωθούν για την ποιότητα των υπηρεσιών ή των προϊόντων. Συνεπάγεται όμως πολλαπλά οφέλη και για την τουριστική εταιρία, καθότι προβάλλεται σε περισσότερους ανθρώπους και μάλιστα όχι ως μια τυπική χορηγούμενη διαφημιστική καμπάνια, αλλά μέσα από το πρίσμα μιας ατόφιας και αληθινής μαρτυρίας – εμπειρίας. Κατά αυτόν τρόπο, η εταιρία συστήνεται από στόμα σε στόμα σε πληθώρα υποψήφιων πελατών, αποκτώντας πρόσβαση σε ακόμη περισσότερο κοινό. Το Word of mouth, αποτελεί ισχυρό εργαλείο στην προσέλκυση νέων πελατών. Είναι μια δοκιμασμένη και αποδοτική τεχνική, που συνεισφέρει δυναμικά στην αύξηση της προβολής της επιχείρησης και ενεργοποιείται από τους ικανοποιημένους πελάτες.

Navy Tote Bag KALIMERA- Doroset

Navy Tote Bag KALIMERA- Doroset

.

Τα αναμνηστικά δώρα συμβολίζουν την εμπειρία που έζησαν οι τουρίστες κατά την επίσκεψη ή την παραμονή τους στην επιχείρηση σας. Έχουν την ικανότητα να δημιουργούν συνδέσεις καθώς συνθέτουν -εμβαθύνουν το συσχετισμό της θετικής εμπειρίας με τις αναμνήσεις τους

Ο ευχαριστημένος πελάτης-επισκέπτης, είναι πιθανότερο να επιστρέψει ξανά και ξανά, προκειμένου να βιώσει και πάλι τα υπέροχα συναισθήματα που ένιωσε την προηγούμενη εμπειρία που είχε με την τουριστική επιχείρηση. Η σύνδεση που δημιουργείται ανάμεσα στην επιχείρηση και στον πελάτη είναι αδιάρρηκτη και μόνιμη.

Επίσης, ο ικανοποιημένος πελάτης, είναι πολύ πιθανό να γράψει μια θετική κριτική για την επιχείρηση, βαθμολογώντας την με 5 αστέρια στη Google, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την ηλεκτρονική παρουσία της και προσφέροντας πληροφορίες που δύναται να επηρεάσουν άλλους χρήστες του διαδικτύου να επισκεφτούν την τουριστική επιχείρηση και να προχωρήσουν σε κράτηση, ενοικίαση ή αγορά των προϊόντων ή των υπηρεσιών της.

Ανεξάρτητα από το είδος της τουριστικής επιχείρησης σας, είναι βέβαιο ότι τα αναμνηστικά δώρα θα δημιουργήσουν μια ισχυρή σύνδεση ανάμεσα σε εσάς και τον πελάτη, μετατρέποντας τον σε πιστό πελάτη. Το κατάλληλο αναμνηστικό δώρο, σε συνάρτηση με τις υπόλοιπες υπηρεσίες ή προϊόντα ποιότητας της επιχείρησης σας, αυξάνουν την προοπτική μόνιμης κατάταξης των πελατών σας στη λίστα με τους repeaters.

T-shirt και κούπα με τον ήλιο και το καραβάκι της Ελλάδας

T-shirt και κούπα με τον ήλιο και το καραβάκι της Ελλάδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *